maanantai 22. huhtikuuta 2013

Perjantainen lounastauko, MAKKARAA!

Meidät laitettiin perjantaina maalaamaan listoja, vaikka se homma kuuluikin ihan eri firmalle. Se oli sinänsä ihan hauskaa, sillä paikalle kun tuli iso pomo, se oli aika ihmeissään. Tästä johtuen ilmeisesti tuo oman firman sakki joutui äkkiä keksimään jotain tehtävää meille, ja se olikin ihan nassakkaa. Piti siivota tuollainen syvennys, johon oli kertynyt kaikkea ihan saatanan paskaaa rojua. Eli lapataan saaviin ja kannettaan ulos sellanen sata metriä ja kipataan vitun korkeaan jätelaariin. Että se maalaaminen olisi ollut kyl aika paljon kivempaa. Onneksi se pomo vaan käy siellä välillä, eikä kyttää sen tarkemmin.



Oltiin todellakin ansaittu se lounastauko ja kaljat tollasen paskan jälkeen

Perjantaisin näillä on tapana tuoda joku naukkupullo hommiin, josta otetaan sitten porukalla kupit ennen ruokailuun lähtöä. Nyt viime perjantaina porukka oli päättänyt grillata tuolla työmaan kupeessa, kun nyt on ollut aika aurinkoista. Jokainen antoi sen viitisen euroa, tai sen verran me annettiin per nuppi, ja joku oli sitten käynyt ostamassa makkaraa ja muuta grillattavaa, ja kaljaa!


Siinä on pojat saaneet tulet laitettua aluille, kaljanaatia


Siinä sitten pojat laittoi tulet parin lekaharkon väliin ja otettiin kaljaa. Moni oli tuonut jotain viinejäkin, yksi oli ihan etiketillä olevaa, muut oli jotain kotiviinin, tai -liköörin tapaista. Siinä sitten otettiin useampikin annos vähän kaikkea. Yksi kalja jäi vielä povariinkin tuolta lounaalta. Ei ollut ihan hommakunnossa - tai siis sitten sitä vasta oltiinkin hommakunnossa iltapäivän puolella. Nyt ei ollut kiire noilla muillakaan jatkamaan töitä, yleensä ne pitää vaan reilun tunnin ruokiksen.



Lounas alkaa hyvin, kummallakin kädellä




Tässä on pääpiirteittäin tuo sakki sieltä firmasta, taisi tosin grillaamista 
varten tulla pari sellaistakin, ketkä eivät siellä työmaalla ole olleet aikaisemmin...


Tässä alkuruuat: patonkia, sipsejä ja makkaraa. Nämä söivät kaiken patongin välissä. Myöhemmin ne laittoivat vielä pihvejäkin ja vartaita, mutta patongin sisälle taisi mennä kaikki. Ihan hyvää oli kyllä tuo ranskalainen hot dog...




Otettiin viininjämät mukaan, kun muut lähti takaisin hommiin. Heinäkasassa loikoillessa se maistui ihan mukavasti, eihän sitä voi hukkaan heittää.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti