maanantai 15. huhtikuuta 2013

Harjoittelusta..

Joo, mummolat on käyty läpi viime viikolla ja nyt olen ollu tollasella ihme ekotalolla. Siitä tulee joku ihmeen luonnontutkimusjuttu keskus ja se on rakennettu jonkun vanhan yli 300 vuotta vanhan tönön paikalle. Siellä on tuosta vanhasta rakennuksesta jäljellä kivilattia ja joitain kattoparruja. Osa niistä näyttikin juuri siltä, että ihan ei viime vuosilta ole ne matskut. Paikkaa ympäröi vanha kivimuuri, jollaisen haluan itellenikin.


Tässä päärakennus, joka on sen vanhan tönön päälle laitettu.



Tässä näkyy tuon rakennelman uutta siipiosaa, joka on päällystetty heinällä, myös seinien pinnat. 
Homma on vielä vaiheessa, kuten näkyypi



Pulju toiselta puolelta, tämä on siis siipiosa. 
Jotkut ihan eri firman tyypit on siellä tekemässä tota heinähommaa.


Tässä näkyy lähempää tuota heinäprokkista, että heinähommiin ensi kesänä.


Vanhalla heinäkattoäijällä on aina mukana oma raksakoira, sen nimi on Attila. Se tykkää noutaa keppiä. Jännä juttu noin koiralta...



Tässä kuvaa tuosta päärakennuksen sisätiloista, kolmannesta kerroksesta. Nuo on niitä vanhoja pöllejä.


Tässä on sisältä kuvaa. Nuo seinät tulee jäämään tuollaisesta vanerista. Tässä kohtaa jopa tein jotain, pätkin sopiviin mittoihin noita ylhäällä olevia loirovanereita. Se olikin se ainoa päivä kun oli koko ajan tekemistä. 
Eli juuri sitä pelkäsin, että saa odotella vaan ajan kulumista ja sellasta oikeastaan on ollut. Pieniä juttuja sillon tällön. Kaksi päivää on tähän asti ollu sellaisia jolloin on koko päivä ollut tekemistä ja aika menny kivasti. Tänään taas oli historiallinen päivä, sillä en tehnyt yhtään mitään. Tai no tein; kannoin aamulla kaksi kevyttä työkalusalkkua autosta sisälle, sitten ruokatauon ajaksi kannoin ne autoon ja vielä loppupäivästä kannoin taas toistamiseen takaisin ne autoon. 
Vituttaa. Kymmenen tuntia odottamista.

Ainoa sellanen lohdutus on, että kello 12 lähdetään koko sakki syömään lähiravinteliin, se on sellanen pieni kiva ja siellä on saatanan hyvää ruokaa. Homma alkaa siten, että otetaan ensin jotkut aperitiivit, esim pieni kalja on 2,20€ ja se pitää maksaa itse. Mutta muutoin sapuskan tarjoaa firma. Ja siihen kuuluu toki pöytäviinit. Ensin on buffet alkupalat, siellä on kaikkea ihan älyttömän hyvää settiä. Pääruuan saa valita kolmesta vaihtoehdosta. Mulle se tosin on aina vähän villiä, kun en ymmärrä niistä koskaan mitään. Mutta tähän asti on ollut aina hyvää, oli sitten kalaa, kanaa tai lihaa.
Sitten jälkkärin saa valita useitten vaihtoehtojen joukosta. Se täti tuo siihen tarjottimen jossa on valmiina kaikkea settiä ja sieltä sitte nopeimmat vie parhaimmat. Niin, joo ja jos haluaa syödä ennen jälkkäriä juustoja, niin ne kuuluu myös siihen hintaan. Jälkkärin ohella tulee vielä kahvi, joka on lähinnä espresso -tyyppinen. Sen kyljessäkin on pikkuinen suklaakonvehti. 
Vaikka ton kokonaisuuden joutuisi maksamaan itse, se olisi silti vain 10€. En tajua.

Hyvä juttu on tosiaan, että ehtii ensin kiskasta vitutukseen yhden kaljan. Sitten heti kaataa pöydässä olevasta pullosta lasin täyteen ja juo sen alkuruuan kanssa, niin ehtii vielä täyttää sen kertaan,pariin. Yks päivä tää yksi tyyppi oli tuonu jostain syystä jotain kotipolttosta sinne hommiin. Jotain liköörintapasta se oli, tai vahvaa viiniä. Se tarjos siitä kaikille kupit ennen ruokaa. Eli aperitiivin aperitiivit. Ei hassumpaa, se toki ei ole kovin sallittua, mutta kaikki näyttää tekevän niin. 

Loppupäivä menee sitten päikkäreillä, tänään löysin mukavan aurinkoisen puulankun siitä talon lähellä olevasta rinteestä. Siinä pötköttelin sitten kahteen asti. Voisi huomenna taas kiertää kaikki tyypit läpi ja kysyä tekemistä, sitten voikin rauhassa mennä ottamaan arskaa, jos ja kun mitään ei löydy. Tänään oli se parikymmentä astetta. Eilen tämä kiva ilma vasta alkoi, ennen sitä ollut pilvistä ja n.10 astetta. Tuntuu ihan kesältä, kun kävelin tonne iltalenkille ostaan lähimarketista pullon punkkua. Kallis oli, 2,15€. Ruohoa oli siellä ajettu niin mukavaa haistella...

Mutta joo, nyt pitää taas asennoitua levolle, tai lähinnä kattelemaan truu plaadia, juomaan lasi vinkkua ja suklaatilaista nassukkaan.

Koitan jaksaa kirjotella sunnuntain retkestä, oli sillon käymässä Noirmouterin saarella, mutta siitä lisää sitten ensi jaksossa :) KuKk3liS Q!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti